Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

7 45 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr nieuwe aardappelen
  • 12 teen knoflook ongepeld
  • 4 takjes rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  1. Dit is een supermakkelijke en lekkere manier om aardappels klaar te maken. De gepofte knoflooktenen knijp je aan tafel over de aardappels uit. Heerlijk met biefstuk en sla!
  2. Aan de slag!
  3. Verwarm de oven voor op 225ÂșC.
  4. Boen de aardappels schoon en snijd ze in partjes (schil de aardappels niet).
  5. Dep de aardappels met keukenpapier goed droog en leg ze in een braadslee, meng de olie er door.
  6. Leg de knoflooktenen en takjes rozemarijn erbij.
  7. Rooster de aardappels in 35-45 minuten goudbruin en gaar; schep ze regelmatig om.
  8. Bestrooi de aardappels met zout en peper.
  9. Knijp de tenen knoflook over de aardappels uit.
  10. Let op: bereidingstijd is exclusief oventijd.
Love to Cook