Gerookte zalmmousse in komkommervormpjes.

48 20 3 5
Aantal personen:
  • 2 komkommers
  • 400 gr gerookte zalmsnippers
  • zeezout en zwarte peper
  • 3 el Monchou of Philadelphia
  • 3 el crème fraîche
  • 3 el ananasblokjes fijn( blik)
  • 1 el peterselie gesnipperd
  1. Dit is een hele leuke presentatie van een lekker hapje. Daarnaast is het ook nog erg lekker. Leuk op een feestje, met kerst, buffet, borrelhapje of als amuse.
  2. Neem de keukenmachine, doe de gerookte zalm er in en maal fijn tot een pasta. Voeg de roomkaas toe, de crème fraîche en maak er een mengsel van. Breng op smaak met wat extra zout en peper naar eigen smaak.
  3. Schil de komkommers en snij ze in gelijke delen van zo`n 6 cm en hol ze uit. Neem een spuitzak, doe het mengsel er in en spuit ze vol.
  4. Garneren met een heel klein beetje ananas en peterselie. Dit staat niet alleen leuk, maar is ook nog eens vreselijk lekker. Dit is zo lekker en makkelijk en kan iedereen met "twee linker handjes "maken .
  5. Serveertips
  6. Leuk en lekker als amuse, borrelhapje, voorgerechtje of op een buffet.
  7. N.B Het hapje laat zich nog mooier presenteren, als je de komkommer schilt in gedeeltes. Zie de foto bij het recept...." Aperitiefhapjes met komkommer en gerookte forelfiletmousse."
Love to Cook