gerookte zalm en garnalen op granité van ananas

10 15 3 5
Aantal personen:
  • 40 gr suiker, 1.5 dl water en 1/2 ananas(vers) voor de granité
  • 2 sneetjes gerookte zalm en 2 eetl fijne koriander
  • 100 gr verse grijze garnalen en een scheutje sambuca
  • 1 eetl olijfolie en een bosje raketsla
  1. voor de granité :
  2. schil de ananas & snijd het vruchtvlees i/stukjes
  3. doe i/d keukenrobot & mix m/h water & de suiker
  4. leg een keukenhanddoek i/e zeef & laat het mengsel daarin uitlekken (NIET DUWEN, anders wordt de granité TROEBEL)
  5. doe het opgevangen vocht i/e bakje & zet het i/d diepvriezer
  6. laat opstijven & roer af en toe om m/e vork, zodat het mengsel korrelig wordt
  7. de salade :
  8. snij de zalm & de koriander fijn & doe i/e kom
  9. voeg de garnalen toe & roer er peper, zout, olijfolie & een scheutje Sambuca door
  10. schep de granité in 4 glazen
  11. leg telkens enkele blaadjes rucola op de granité
  12. verdeel de salade over de gedeeltelijk gevulde glazen
  13. versier met gefrituurde spaghetti
  14. een takje dille of wat bieslook
hildeke3105