Gerookte vis 'à la carbonara' met een salade van sperziebonen

21 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 350 g spaghetti
  • 500 g sperziebonen
  • 3 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 citroenen
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 klein bosje verse peterselie (ongeveer 20 g)
  • 200 g gerookte visfilets, bijv. zalm, forel, makreel of schelvis
  • 3 el Solo Vloeibaar Light
  • 6 el kookroom
  1. Kook de pasta in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zout het kookwater niet, omdat dit in combinatie met de gerookte vis te zout kan worden. Afgieten. Haal in de tussentijd de bonen af en kook ze 6 tot 8 minuten in kokend water. Giet af, spoel na met koud water en laat afkoelen.
  2. Pel en snipper uien en knoflook. Boen de citroenen schoon onder stromend water en rasp de schil. Halveer de citroenen en pers ze uit. Was en halveer de cherrytomaatjes. Hak de peterselie fijn. Snijd de vis in kleine stukken.
  3. Laat een pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de ui toe en bak die ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook en citroenrasp toe en bak nog een minuut. Schep 3 eetlepels van dit mengsel uit de pan. Doe in een kom en zet weg.
  4. Doe de cherrytomaatjes en de vis in de pan. Bak 2 minuten en roer dan 3 eetlepels citroensap, 75 ml warm water en 4 eetlepels Kooroom erdoor. Bak nog 1 minuut. Roer de spaghetti en de peterselie erdoor. Laat op laag vuur staan, terwijl u de salade afmaakt.
  5. Roer 3 eetlepels citroensap en de overige 2 eetlepels Kooroom door het uienmengsel in de schaal. Roer deze dressing door de bonen.
  6. Verdeel de spaghetti over 4 voorverwarmde diepe borden. Serveer de salade apart erbij.
  7. Zet chilivlokjes, zwarte peper en zout apart op tafel. Iedereen kan dit dan naar eigen smaak toevoegen aan de spaghetti en salade.
Solo