Gerookte kipburger

11 60 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram grofgemalen kipfilet
  • 250 gram gerookte kipfilet in blokjes
  • 1 stuk kleine ui, fijngehakt
  • 1 koffielepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 koffielepel pili pili
  • 125 ml zure room
  • bakvloeistof
  • peper en zout
  • 4 stuks burgerbroodjes
  • 1 stuk roodloof (of wat sla)
  • 2 stuks rode ui
  • 1 stuk avocado
  • 100 gram gorgonzola
  • 50 gram waterkersblaadjes
  • 2 stuks gepelde pruimtomaten
  • 75 gram maiskorrels
  1. Meng in een kom de kipfilet met de blokjes gerookte kip
  2. Voeg er de fijngehakte ui, de mosterd, de ketchup en de pili pili toe. Schep om. Doeer een eetlepel zure room bij en kruid naar smaak met peper en zout. Zet 1 uur in de koelkast.
  3. Vormmet vochtige handen 4 gelijke burgers en bestrijk ze royaal met olie.
  4. Bak of rooster ze 4 à 5 min aan beide kanten.
  5. Rooster de burgerbroodjes goudbruin. Beleg ze met wat reepjes roodloof. Vervolgens de burger, plakken avocado, en wat rode uiringen.
  6. Strooi er de verkruimelde gorgonzola over en zet onder een hete grill tot de kaas gesmolten is.
  7. Geef er waterkers-tomaatyoghurt bij (vermeng de waterkers, de stukjes pruimtomaten, 1 fijngesneden rode ui, de rest van de zure room en de maiskorrels en breng op smaak met peper en zout)
Griet Lambrech_2