Video afspelen

Gerookte gebakken zalm

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 sneden gerookte zalm (van 150 g per stuk)
  • 1 flesje bier
  • 1 wit van prei
  • 1 rode ui
  • 4 aardappelen (charlotte)
  • 8 kleine groene asperges
  • 8 kleine witte asperges
  • Solo vloeibaar
  • peper & zout
  • Aromat tuinkruiden
  • 1 Knorr bouillonketeltje groente
  • 1 bosje kervel
  1. Laat de zalm 12 uur marineren in het bier.
  2. Snijd al de groenten in brunoise en bak ze aan in wat Solo.
  3. Als de groenten beginnen te zweten, kruid ze dan met peper, zout en Aromat tuinkruiden.
  4. Voeg het Knorr bouillonketeltje groente toe en laat op een zacht vuur koken.
  5. Dep de zalmfilet droog met een stukje keukenpapier.
  6. Bak de zalm aan beide zijden in een pan met antiaanbaklaag aan in een beetje Solo (2 à 3 minuten).
  7. Dresseer eerst de groenten met de jus op de borden en leg er dan de zalm op.
  8. Werk af met kervel als garnituur.
Koken Op De Markt