Gerolde tongfilets met camenbertsaus

23 30 0 5
Aantal personen:
  • 6 opgerolde tongfilets
  • 250 gr harde camenbert
  • 1 pakje dillekruid
  • 2 glazen witte wijn
  • zout en peper
  • 600 gr gesneden wortelen
  • gehakte peterselie
  • 200 cc room
  • boter-bloemmengsel
  1. De camenbert van de korstjes ontdoen en in reepjes snijden. De tongfilets licht ontdooien , kruiden met peper en zout en in een ingeboterde vuurvaste schotel plaatsen, bestrooien met dillekruid en overgieten met witte wijn, stukken camenbert schikken op de vis, afdekken met aluminiumfolie en in de voorverwarmde oven 20 min laten garen bij 200°C.
  2. Als de vis gaar is uit de oven halen en warm houden. Het vocht goed doorroeren zodat er geen klonters meer in zijn, de room bijvoegen en laten inkoken, eventueel binden met boter-bloemmengsel.
  3. De visfilets op een schotel schikken, een gedeelte van de saus erover gieten, de gegaarde wortelen naast de vis schikken, de rest van de saus apart serveren, eventueel versieren met vers dillekruid.
doreen_1