Gepofte knoflook-spagetti met krokante ham en rucola

3 50 0 5
Aantal personen:
  • 1 bol knoflook
  • 20 blaadjes salie
  • 4 el olijfolie
  • 200 gr gedroogde ham
  • 200 gr spaghetti
  • 20 zwarte olijven
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1,2 dl witte wijn
  • 75 gr rucola
  1. Bereiding:
  2. Zet de knoflookbol 40 minuten in de oven op 220 ºC.
  3. Leg de gedroogde ham op de ovenplaat met bakpapier en voeg de saliebaadjes toe met wat olie.
  4. Laat het de laatste 10 minuten in de oven mee garen.
  5. Kook de spaghetti.
  6. Knijp de gepofte knoflook uit de schil en bak deze samen met de olijven en cherrytomaatjes in een pan.
  7. Voeg de gekookte spaghetti en witte wijn toe. Breng op smaak en met peper en zout.
  8. Meng de gedroogde ham direct uit de oven door de rucola.
  9. Voeg een beetje vocht van de spaghetti toe.
  10. Doe het rucola-hammengsel op een bord en leg de spaghetti er bovenop. Maak het gerecht af met Parmezaanse kaas.
  11. .
Love to Cook