Gepofte aardappels met scampi en avocado

19 80 5 5
Aantal personen:
  • 8 middelgrote aardappels
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 80 g verse dille, peterselie, dragon
  • 200 g gerookte zalm
  • 1/2 citroen
  • 1.5 dl yoghurt
  • 150 ml creme fraiche
  • 1 rijpe avocado
  • 150 g scampi's
  • dille
  1. - de oven voorverwarmen op 200°C. de aardappels wassen, drogen en met zout bestrooien. apart in ingevette folie verpakken. in de oven ongeveer 1 uur gaar laten worden.
  2. - de ui en de look schoonmaken en fijnsnijden. de kruiden wassen, droogdeppen en fijnsnijden. de zalm op één plakje na in stukjes snijden. het plakje voor de garnering in 2 cm brede reepjes snijden. de citroen uitpersen.
  3. - het citroensap met de yoghurt en de creme fraiche vermengen. de ui en knoflook, de kruiden en de stukjes zalm erdoor mengen. op smaak brengen met pezo.
  4. - de avocado schillen, halveren, de pit eruit halen en het vruchtvlees in blokjes snijden. de aardappels uit het folie halen, insnijden en openbreken. de saus over de aardappels schenken en het geheel garneren met avocadoblokjes, zalmreepjes, scampi's en dille.
tita van laer