Video afspelen

Gepocheerde kabeljauw met puree van lente ui, tartaar van tomaat en tuinkruiden

1654 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 400 g bloemaardappelen
  • Solo Light Vloeibaar
  • 1 ei
  • 1 scheutje melk
  • muskaatnoot
  • 1 pakje jonge uitjes
  • 2 vleestomaten
  • groene tuinkruiden (platte peterselie, basilicum, dille, kervel) gehakt
  • visbouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel witte wijnazijn
  1. Kook de aardappelen ongeveer 15 minuten en bewerk ze tot een puree met Solo light vloeibaar , het ei , de melk en nootmuskaat. Voeg er net voor het serveren de lente uitjes aan toe.
  2. Pel de tomaten door ze kort in kokend water te leggen , ontpit ze en snijd ze in blokjes.
  3. Kruid ze met peper en zout en voeg er de gehakte groene kruiden aan toe.
  4. Werk verder af met olijfolie en witte wijnazijn.
  5. Pocheer de kabeljauw 4 a 7 minuten in de hete visbouillon.
Solo