Gepocheerde kabeljauw met kruidensaus

407 30 4 5
Aantal personen:
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel fijngehakte kappertjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • 1 citroen
  • 30 g verse peterselie
  • 15 g verse dille
  • 2 eieren
  • 100 ml Solo Vloeibaar
  • 400 ml visbouillon
  1. Voorbereiding (en kan al enkele uren van tevoren):
  2. - Kook de eieren in 8 min. hard, koel ze af onder koud stromend water en pel ze. Halveer de eieren.
  3. - Snijd de eiwitten heel fijn. Prak de dooiers met een vork heel fijn in een kom.
  4. - Klop de Solo Vloeibaar met een garde druppelsgewijs door de dooiers.
  5. - Voeg azijn toe en blijf kloppen tot de saus een egale, mayonaise-achtige substantie wordt.
  6. - Schep de eiwitsnippers, kappertjes, peterselie en dille door de saus.
  7. - Breng op smaak brengen met zout en peper. Zet tot gebruik in de koelkast.
  8. Bereiding:
  9. - Laat de gekoelde saus op kamertemperatuur komen.
  10. - Snijd de kabeljauw in 4 stukken.
  11. - Breng in een grote pan de bouillon met de wijn aan de kook. Zet op een laag vuurtje, opdat de bouillon net onder het kookpunt blijft.
  12. - Laat de kabeljauw in ca. 8 min. garen in de pan.
  13. - Schep de kabeljauw voorzichtig uit de pan en leg op 4 warme borden.
  14. - Verdeel de saus erover. Garneer met stukjes citroen.
  15. Serveertip:
  16. Heel lekker met aardappelpuree uit de oven en met broccoli.
PetraS