Gepocheerd ei met paddestoelen en garnalen

63 25 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 250 g witte paddestoelen (of oesterzwam)
  • 3 eetlepels witte azijn
  • 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
  • zeezout
  • 4 eieren
  • 1 scheutje extra vergine olijfolie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 100 g grijze garnalen
  • peper
  1. Breng een grote kom water met een flinke scheut azijn aan de kook en zet dan onmiddellijk lager.
  2. Breek de eieren voorzichtig in 4 lege koffiekopjes.
  3. Doop een kopje met de onderkant in het hete water en draai in één vlugge beweging om.
  4. Doe hetzelfde met de overige koffiekopjes.
  5. Draai met een schuimspaan rond de eitjes wanneer het eiwit licht gestold is (om de dooier in het midden te houden).
  6. Laat de eieren pocheren gedurende 3 minuten (wanneer ze uit de koelkast komen 1 minuut langer).
  7. Schep de eieren uit het water met een schuimspaan en leg ze op een schone handdoek.
  8. Snij er met een mesje de onregelmatigheden af.
  9. Leg de eieren voor het serveren nog 30 seconden in heet water.
  10. Maak de paddestoelen schoon en snij er daarna de steeltjes af en hak in schijfjes.
  11. Zet een braadpan met antikleeflaag op hoog vuur en laat de pan goed warm worden.
  12. Giet een scheut olijfolie in de pan. Als de olie begint te dampen, voegen we de paddestoelen toe.
  13. Peper uitvoerig maar zout niet en bak de paddestoelen op hoog vuur, al roerend, gedurende een minuut of drie.
  14. Voeg de knoflook en de fijngehakte sjalot toe en bak gedurende nog één minuut verder.
  15. Zout de paddestoelen met zeezout en verdeel ze over 4 bordjes.
  16. Leg een gepocheerd ei op de champignons.
  17. Strooi er de garnalen rond.
  18. Werk elk bord af met wat fijngehakte platte peterselie.
Solo