Geplette aardappeltjes met gegrilde biefstuk

4 20 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 50 gr solo, bakken en braden
  • 2 el kappertjes
  • 1 el gehakte bladpeterselie
  • 1 zure augurk in dobbelsteentjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 100 gr erwten
  • 3 stronkjes witloof
  • 4 biefstukken, elk +/- 150 gr
  • peper&zout (pezo)
  1. Neem aardappelen van ongeveer de dezelfde grootte, schrob ze zuiver onder stomend water en prik ze in met een vork, gaar deze in de microgolfoven. ( 8 minuten ).
  2. Snijd ondertussen het witloof in grove stukken en stoof aan in wat solo. Laat lichtjes kleuren en voeg de erwtjes toe. Plet de aardappeltjes met en vork en voeg toe. Roer hieronder de peterselie, kappertjes, augurk en sjalot. Kruid met pezo.
  3. Kruid de biefstukken met pezo en gril ze naar eigen smaak, blue, saignant, a point, bien cuit, op een hete grill.
  4. Tip
  5. Serveer dit zondags gerechtje met een fris biertje
Victor S.