gepaneerde vis met venkelroomsaus

2 45 0 5
Aantal personen:
  • 4 kabeljauwburgers
  • 3 venkelknollen
  • 1/4 plantje bieslook (vers)
  • 2 sjalotten
  • 1 dl lichte room
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon (0.50 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 4 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  1. Voorbereiding (15 min.) - Snipper de sjalotten en het bieslook fijn. - Snij de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in kleine blokjes van 2 cm. Bereiding (25 min.) 1 Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de venkelblokjes 10 min. Kruid met peper en zout. 2 Doe intussen de sjalotten samen met de wijn in een kookpot en breng aan de kook. Laat sudderen tot al het vocht is opgenomen. 3 Overgiet met de visbouillon en laat voor de helft inkoken. Voeg de room toe en kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout. Roer de saus onder de venkel. 4 Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
NelekeP