GEPANEERDE VARKENSSCHNITZEL (BASIS)

0 25 0 5
Aantal personen:
  • 4 schnitzels naturel
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 groot ei
  • 30 gram bloem
  • 100 gram paneermeel
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 citroen
  • 3 takjes peterselie
  • peper en zout
  1. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper. Klop de mosterd en het ei met een vork los in een diep bord. Doe de bloem in een diep bord en strooi het paneermeel op een plat bord.
  2. Haal het vlees door de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Haal het vlees vervolgens door het eimengsel en ten slotte door het paneermeel.
  3. Strooi een beetje extra paneermeel op een plat bord en leg het vlees erop. Strooi er nog een beetje over en druk aan.
  4. Verhit in een koekenpan de vloeibare margarine. Bak de schnitzels op matig vuur in 8 min. goudbruin en gaar. Keer ze halverwege; voeg eventueel nog een beetje extra margarine toe.
  5. Leg ze op een schaal en serveer met de partjes citroen en de peterselie.
Marloes2004
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht