Gepaneerde kippenfilets met mosterd

12 25 0 5
Aantal personen:
  • 4 enkele kipfilets
  • 1 eidooier
  • 2 el mosterd
  • 2 el worcestershire-saus
  • tabasco
  • paneermeel
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de kippenfilets in reepjes van ongeveer 2/6 cm.
  2. Meng het eigeel, de mosterd en de Worcestershire-saus in een kom, kruid met pezo en voeg er een paar druppeltjes tabasco aan toe, meng alles goed door elkaar.
  3. Strooi wat paneermeel op een bord.
  4. Haal elk stuk kip eerst door de marinade en dan door het paneermeel, en rijg ze één voor één aan een brochettes.
  5. Bak de brochettes op de BBQ of grill gedurende 5 à 6 minuten en keer ze regelmatig om. Rooster tegelijkertijd de kerstomaten 2 à 3 minuten.
  6. Serveer met een groen slaatje en rijst, of aardappel in de schil met kruidenboter.
  7. Wat drinken wij hierbij: een witte Sancerre of een Sauvignon Blanc of een rode Beaujolais.
Victor S.