Gepaneerde kipfilet met knoflookmayonaise

3 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 grote kipfilets zonder vel
  • 75 gr panco of vers wit broodkruim
  • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el gehakte krulpeterselie
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl yoghurt of verse kaas
  • 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij elke kipfilet in 5 grote stukken.
  2. Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas en peterselie, afkruiden met pezo.
  3. Wentel de stukken kipfilet eerst door het losgeklopte ei, daarna door het broodkruimmengsel.
  4. Leg de stukken kip op een bakplaat en zet minstens 30 minuten koel weg.
  5. Meng de mayonaise met de yoghurt of verse kaas en de geperste knoflookteentjes, breng op smaak met pezo, hou koel.
  6. Verwarm de frituurketel tot 180° en bak hierin de kipblokjes goudbruin.
  7. Dien op met een frisse salade met partjes tomaat, de knoflookmayonaise en vers stokbrood.
  8. Kan ook warm of koud worden opgediend als aperitiefhapje, met de knoflookdip.
  9. TIP: U kunt de gepaneerde kipfilets ook besprenkelen met solo vloeibaar en afbakken in een oven op 180° ipv in frituurvet.
Victor S.