Gepaneerde kip met wokgroentjes

17 15 0 5
Aantal personen:
  • 4 stukken gepaneerde kip
  • 600 g wokmengeling groenten
  • 250 g kerstomaten
  • 2 eetl. mascarpone
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 blokje kruidennootje
  • 1 dl gevogeltefond
  • 1/2 plantje basilicum
  • peper en zout
  • pasta
  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en voeg de wokgroentjes toe. roerbak gedurenede 2 minuten.
  2. Giet er 1 dl water over en roer er het kruidennootje onder. Laat 5 minuten sudderen op een matig vuur. Voeg de laatste 2 à 3 minuten ook de kersttomaten toe.
  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de gepaneerde kip gedurende 2 à 3 minuten langs elke kant.
  4. Haal de gepaneerde kip uit de pan en hou warm. Blus de pan met 1 dl gevogeltefond en roer er de mascarpone onder. Kruid bij naar smaak met peper en zout en meng er de basilicumblaadjes onder.
  5. Dien onmiddellijk op en serveer met pasta.
sigrid.reynaerts@telenet.be