Gentse waterzooi met vergeten groenten.

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 grote kip
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 2 takjes selder
  • 1 kruidnagel
  • 1 kruidentuiltje (laurier, tijm, peterseliestengel)
  • 2 dl room
  • 3 takjes verse kervel
  • peper en zout
  1. - Doe de kip in een pan, prik de kruidnagel in de ui en leg eveneens in de pan.
  2. - Doe er de rest van de groenten ongesneden bij en zet onder water.
  3. - Het kruidentuiltje erbij en ong. 45 min. laten sudderen.
  4. Groenten voor garnituur in julienne snijden 4 wortelen, 2 preiwitten, ev. 1/2 venkel)
  5. - Haal de kip uit de pan en zeef het kookvocht. Breng opnieuw aan de kook, doe er de
  6. groentenjulienne bij. Room toe voegen.
  7. - Snijd de kip in stukken en doe ook die opnieuw in de pan om goed door de warmen.
  8. - Breng op smaak met peper en zout.
  9. Schenk in diepe borden en versier met enkele pluksels kervel.
  10. Lekker met in solo gebakken aardappelen of boerenbrood.
jr