Gemengde groenteschotel uit de Römertopf

1 75 4 5
Aantal personen:
  • 1 grote ui
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 125 gr champignons
  • 2 teen knoflook
  • 750 gr hamlappen
  • pezo
  • 1 tl paprikapoeder
  • oregano, tijm en rozemarijn naar smaak
  1. Voor de witlofschotel snij je een grote ui, 1 (gele) paprika, 2 tomaten, 750 gram witlof, een halve bak champignons, een teentje knoflook en 750 gram hamlappen in stukken.
  2. Mengen met wat peper en zout, theelepel paprikapoeder en fijn wat kruiden zoals oregano, tijm en rozemarijn.
  3. Schotel invetten met wat boter en alles erin.In de KOUDE oven die je op 200 graden zet. Na een uur en een kwartiertje is de stoof klaar.
  4. Wij aten het met rijst.
  5. De ouderwetse kleipot ( Römertopf) 30 minuten geheel in water zetten, zodat de poriën van het materiaal water kunnen opzuigen.
Love to Cook