Gemengde groenten uit de wok

5 30 0 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: 300 gr. hamlappen, 250 gr. sperziebonen, ½ bloemkool, 4 tomaten, 2 uien, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 100 gr. champignons, peper, zout, 1 eetlepel kerriepoeder, olie, 1 dl bouillon.
  2. Bereiding: Snijd het vlees in reepjes en bestrooi met wat peper en zout. Maak de sperziebonen schoon en breek ze doormidden. Maak de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees rondom bruin. Doe dan de uien, paprika en het kerriepoeder erbij en roerbak dit een paar minuten mee. Voeg dan de sperziebonen en de bloemkool toe en roerbak deze ook eventjes mee. Doe dan de tomaten en champignons erbij en giet de bouillon erbij. Laat dit alles 10 tot 15 minuten zachtjes sudderen tot de groenten beetgaar zijn.
Theoke_1
Meer inspiratie

VleesBijgerechtHerfst