Gemengde groentegratin met wortelen,boontjes, krieltjes en achterham

67 45 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 300 g geschraapte wortelen
  • 300 g boontjes
  • 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Groenten
  • 800 g geschilde voorgekookte krielaardappeltjes
  • 200 g hamreepjes
  • 1 zakje Knorr kant-en-klare Bechamelsaus
  • 100 g geraspte kaas
  • Extra:
  • lage ovenschotel van ca. 1.5 l, ingevet
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de wortelen in de lengte in vieren en de boontjes langs in stukjes.
  2. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en roer tot ze zijn opgelost. Voeg de wortelen en krieltjes aan de bouillon toe en kook ze 8 min. Voeg dan de boontjes toe en kook alles nog 5 min. Afgieten.
  3. Meng de groenten en de krieltjes met de hamreepjes in de ovenschotel en voeg de Bechamelsaus toe. Strooi de kaas erover.
  4. Zet de schotel in de oven en laat het gerecht gedurende ca. 25-30 min. lichtbruin en gaar worden.
Knorr