Gemengd slaatje met appeltjes en spek

1840 15 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel Solo
  • zout en peper
  • suiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 zoete stevige appel
  • 1 zakje gemengde sla
  • 4 porties veldsla
  • 2 tomaten
  • 2 paprika (1 rode en 1 groene)
  • bieslook
  • 6 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 300 g gerookte spek
  1. Snijd het spek in blokjes en bak het in de solo gaar .
  2. Snijd de appel in niet te grote stukjes en voeg ze in de pan toe . Zorg dat ze stevig blijven.
  3. Snijd de paprika's in stukjes en de tomaten in partjes.
  4. Schik ze vervolgens samen met de verschillende slasoorten op borden of in een schaal.
  5. Maak de vinaigrette: roer de olie samen met de azijn , een mespunt suiker, wat zout en flink veel peper.
  6. Vermeng de vinaigrette met de sla, leg daarop het gebakken spek en de warme appel.
  7. De bieslook komt als garnering bovenop.
Solo