Gemarmerde sinaas-chocolade-cake

2 90 4 5
Aantal personen:
  • 2 eieren
  • 1 sinaasappel
  • 120 g boter
  • 120 g suiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 2 eieren
  • 100 g boter
  • 175 g fondant chocolade
  • 100 g suiker
  • 125 g zelfrijzende bloem
  1. Smelt 120 g boter.
  2. Pers de sinaasappel uit en voeg er de 120 g suiker bij.
  3. Voeg de boter bij het suikermengsel.
  4. Voeg 1 voor 1 twee eieren toe aan het mengsel en roer telkens goed.
  5. Voeg 125 g gezeefde zelfrijzende bloem toe en meng goed. Je krijgt een eerder vloeiend beslag.
  6. Stort dit beslag in een ingevette cakevorm.
  7. Smelt 100 g boter samen met de chocolade.
  8. Voeg 100 g suiker toe aan dit mengsel.
  9. Meng 1 voor 1 twee eieren toe en roer telkens heel goed.
  10. Voeg 125 g gezeefde zelfrijzende bloem toe en meng goed. Dit tweede beslag is veel vaster dan het sinaasbeslag.
  11. Giet het chocoladebeslag op het sinaasbeslag in de cakevorm. Door de zwaarte van dit chocoladebeslag en de vloeibaarheid van het sinaasbeslag zullen de 2 mooi mengen.
  12. Zet de vorm in een op 180 graden voorverwarmde oven en bak gedurende 45-50 minuten. Prik met een breinaald in het beslag om te zien of het deeg volledig gebakken is (kleeft niet meer aan de naald) en de cake dus klaar is.
Mommy N