Gemarmerde mango-yoghurttaart

4 90 4 5
Aantal personen:
  • bodem:
  • 125 gr boter
  • 250 gr lange vingers
  • Mangovulling:
  • 5 blaadjes gelatine
  • 425 ml mangopuree
  • Yoghurtmousse:
  • 8 blaadjes gelatine
  • 600 ml volle yoghurt
  • 100 gr suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 citroen
  • 300 ml room
  • Garnering:
  • 150 gr room
  • 30 gr suiker
  • 3 takjes mint
  • springvorm(30 cm)
  1. Bodem
  2. Smelt de boter. Maal de lange vingers fijn en roer de boter erdoor.
  3. Vet de springvorm in en bekleed de vorm met plasticfolie.
  4. Verdeel het koekmengsel over de bodem en druk goed aan.
  5. Laat de bodem opstijven in de koelkast.
  6. Mangovulling
  7. Week de gelatine in ruim water.
  8. Verhit een derde van de mangopuree en de gelatine met aanhangend vocht tot de gelatine opgelost is. Roer de rest van de mangopuree erdoor.
  9. Yoghurtmousse
  10. Week de gelatine in ruim water.
  11. Klop de room met de suiker en vanillesuiker tot yoghurt dikte.
  12. Verwarmd de gelatine met aanhangend vocht en 3 eetlepels yoghurt in een pan tot de gelatine is opgelost.
  13. Roer de gelatine door de resterende yoghurt en spatel de room en het sap van een citroen erdoor.
  14. Taart
  15. Schenk de helft van de yoghurtmousse in de taartvorm en schenk de mangovulling erop. Schenk de resterende yoghurtmousse erop en roer voorzichtig door met een vork. Laat de taart minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
  16. Haal de taart uit de vorm en verwijder de folie.
  17. Klop de slagroom met de suiker stijf en schep de slagroom in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
  18. Spuit rozetten op de taart en garneer met blaadjes munt.
datahaag