Gemarmerde Chocolate-delights

80 30 4 5
Aantal personen:
  • 125 Gr SOLO (op kamertemperatuur)
  • 125 Gr Suiker
  • 125 Gr Zelfrijzend bakmeel
  • 2 stuks eieren
  • 2 EL Melk
  • 100 Gr Fondantchocolade (schilfers)
  • 5 EL Cacaopoeder
  • 250 Gr SOLO (op kamertemperatuur)
  • 1 EL Room
  • 340 Gr Bloemsuiker
  1. Doe de 125 Gr suiker bij de 125 Gr SOLO en klop los.
  2. Zeef er het bakmeel over en roer door elkaar.
  3. Voeg de eieren en de melk bij en klop tot een homogene massa.
  4. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en voeg bij 1 deel 2 EL cacaopoeder toe en meng door.
  5. Vul de vormpjes met een koffielepel gewoon beslag,en zorg dat het goed gezakt is,zodat het de bodem bedekt.
  6. Leg op ieder bodempje beslag een dun laagje van de fondant chocoladeschifers.
  7. Vul ze nu verder,eerst een lepeltje beslag met de cacaopoeder,daarna het gewone beslag,tot ze 3/4 gevuld zijn.
  8. Laat 18 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°.
  9. Klop nu in een kom de 250 Gr SOLO met de room los.
  10. Zeef er de bloemsuiker met de cacao over en meng tot een gladde crème,en laat even rusten.
  11. Haal de cakejes uit de oven en laat afkoelen.
  12. Spuit er met een ronde spuitkop de crème over,en dien op bij de koffie of als een nagerechtje met wat rode vruchten of coulis.
  13. Smakelijk.
cupcakes78