Gemarineerde zalmfilet

7 75 4 5
Aantal personen:
  • 4 zalmfilets (elk +/- 100 gr)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 2 el citroensap
  • 2 el sojasaus
  • 2 el honing
  • 2 tl vissaus
  • peper&zeezout uit de molen(pezo)
  1. Vermeng alle ingrediënten voor de marinade in een langwerpige kom. Leg de stukken vis in de marinade en laat deze, afgedekt in de koelkast, minstens 60 minuten marineren.
  2. Oversaus/bestrijk de filets regelmatig met de marinade.
  3. Haal de filets uit de marinade, dep droog en leg ze op het rooster van de BBQ, laat ze zachtjes garen, liefst niet boven de hoge hitte van de BBQ.
  4. Borstel ze af en toe in met wat marinade.
  5. Haal ze van het vuur en kruid af met pezo.
  6. Lekker met een mayonaise/dille sausje.
  7. Tip: zalmfilet mag gerust rosé zijn, dus, enkele minuten bakken aan elke zijde is voldoende.
  8. Mayonaise/dillesaus:
  9. Vermeng 5 el mayonaise met 2 el zure room, 1 el gehakte dille, 2 kl citroensap, kruid af met pezo.
Victor S.