Gemarineerde zalm met paprika en bieslook

52 20 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 0.5 rode paprika
  • 1 citroen
  • 1 klein bosje (ca. 5 g) bieslook
  • 200 g zalmfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 0.5 Knorr Bouillonketeltje Groenten
  • 1 theelepel suiker
  1. Hak de paprika fijn. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Snijd een paar sprietjes bieslook in 4 stukjes. Knip de rest van de bieslook fijn. Snijd de zalm in 12 stukjes.
  2. Verhit 2 el olijfolie en bak hierin de paprika 1 min. Voeg ½ l water, het citroensap, de gerapte citroenschil, het ½ Bouillonketeltje, de suiker en de paprika toe en breng het al roerende aan de kook.
  3. Leg de zalm in een diepe schaal. Schenk de hete marinade erover en laat het geheel afkoelen. Voeg de fijngeknipte bieslook toe en marineer de zalm in de koelkast: minimaal 1 uur, maximaal 24 uur.
  4. Leg de stukjes zalm op 12 ‘apero’lepels of minischaaltjes, schep er een beetje van de marinade over en leg op elk 2 stukjes bieslook.
Knorr