Gemarineerde zalm en tonijn

6 30 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr zalmfilet
  • 200 gr tonijnfilet
  • 1/2 bosje basilicum, enkel de blaadjes
  • 1 tl mosterd, Dijon
  • 1/2 teentje knoflook
  • 1/2 limoen, enkel het sap
  • 150 ml fijne olijfolie
  • peper&zout, pezo
  1. Plaats vier grote platte borden in een hete oven.
  2. Doe de basilicum, mosterd, knoflook, en het limoensap in een blender en giet er al draaiende BIJNA alle olijfolie bij, breng op smaak met pezo uit de molen.
  3. Snij de zalm en de tonijn in 8 dunne plakjes.
  4. Haal de borden uit de oven en smeer ze vliegensvlug in met de rest van de olijfolie.
  5. Leg vervolgens de plakjes zalm en tonijn om en om op de hete borden.
  6. Doe dit zo snel mogelijk zodat de vis een klein beetje kan garen.
  7. Nappeer de vinaigrette tussen de vis en versier met een plakje citroen, limoen en een takje basilicum.
  8. Die op met driehoekjes toast.
Victor S.