Gemarineerde visbrochette

13 60 0 5
Aantal personen:
  • stukjes vaste vis, zalm, lotte, kabeljauw...
  • 4 dikke rozemarijntakjes, als spiesje
  • 3 el olijfolie
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1/2 citroen, sap
  • 1 el honing
  • 4 blaadjes salie, fijngesnipperd
  • 2 kl geraspte gember
  • zevenkruidenpeper
  1. Maak een marinade door de olie, azijn, citroensap, honing, salie en de gember goed te mengen.
  2. Snij de vis in blokjes van 4 bij 4 cm.
  3. Spies de blokjes vis op de rozemarijntakjes en leg ze 30 à 45 minuten in de marinade, draai ze regelmatig om.
  4. Haal ze uit de marinade en rooster ze op de BBQ.
  5. Zet de schaal met de rest van de marinade even op de BBQ, totdat deze lauw is, breng op smaak met zevenkruidenpeper.
  6. Dresseer de spiesjes op borden, nappeer met de marinade en serveer met gemengde salade en partjes tomaat, en vers stokbrood.
Victor S.