Gemarineerde varkenssnede met witloof en aardappelpuree

10 25 0 5
Aantal personen:
  • 4 vakenssnede
  • 800 g aardappelpuree maken
  • 2 eetl sjalot
  • 1 eetl knoflook
  • 8 stronken witloof
  • 1 bosje waterkers
  • 1 eetl solo
  • 3 eetl bruine suiker
  • 4 eetl olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • sojasaus
  1. maak de marinade : stoof desjalot en de knoflook glazig in 1 eetl olijfolie
  2. Blus met sojasaus en voeg de bruine suiker toe
  3. Laat 1 min doorkoken tot een stropige brei
  4. Verwijder de harde kern uit de witlofen
  5. Verwijder de grove onderste stelen van de waterkers
  6. Verhit 1 eetl boter en 1 eetl olijfolie in een kookpot en bak het witloof bruin
  7. Kruid naar smaak met peper en zout
  8. Voeg een scheutje water toe, dek af en laat zachtjes gaar worden gedurende een 15tal min
  9. Maak een 800g aardappelpuree vers of diepvries puree gebruiken
  10. Strijk de varkenssnede met de marinade in
  11. Verhit 2 eetl olijfoiein een braadpan en bak het vlees gedurende een 2 tal min
  12. langs beide kanten
  13. Nu gewoon alles op bord dreseren zoals gewenst
chrisje75