Gemarineerde spekfakkel

9 20 3 5
Aantal personen:
  • 8 dunne speklapjes
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl pikante paprikapoeder
  • 1 scheutje olijfolie
  • 3 el ketjap
  • 8 lange satéprikkers geweekt in water of bbq pennen
  1. Met deze tropische temperaturen zal menigeen de bbq ontsteken. Vandaar deze bbq tip; heerlijke spies omwikkeld met op Oosterse wijze gemarineerd spek
  2. Meng alle ingrediënten (behalve de speklapjes) door elkaar tot een papje. Schep de speklapjes door de marinade en laat ongeveer een uurtje marineren in de koelkast, langer mag ook. Prik een speklapje met het uiteinde aan een lange sate of bbq prikker. Schuif het vlees naar beneden en draai het spiraalsgewijs strak op naar boven. Prik op het laatst het andere uiteinde ook vast aan de bovenkant van de prikker. Oefening baart kunst! Grill de spiezen met spek in ongeveer 10 minuten knapperig op de bbq of grill. Lekker met een frisse salade en wat brood.
  3. BRON: Leuke recepten
Love to Cook