Gemarineerde lamskoteletjes

13 10 4 5
Aantal personen:
  • 8 enkele lamskoteletjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el verse rozemarijn, gehakt
  • 1/2 el blaadjes van tijm
  • 1 rood chilipepertje, fijngehakt of uit de molen
  • 6 el olijfolie
  • zwarte peper& zeezout uit de molen (pezo)
  1. Plet de knoflook met de platte zijde van een koksmes.
  2. Meng 's morgens de olijfolie met de knoflook, rozemarijn, tijm, chili en breng op smaak met pezo.
  3. Leg de koteletjes in de marinade en laat ze een 8 tal uur marineren in de koelkast, keer regelmatig om, bedek ze wel met folie.
  4. Haal de koteletjes uit de marinade, laat ze goed uitlekken, grill ze mooi rosé op de hete BBQ, ongeveer 3 minuutjes aan elke kant, bestrijk ze af en toe met wat marinade.
  5. Serveer de koteletjes met kruidenboter, tomatensalade en stukje vers stokbrood.
  6. Lekker met een glaasje chianti.
Victor S.