Gemarineerde krielaardappelen met kabeljauw

11 40 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg krielaardappelen
  • 5 el olijfolie
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • 1 el fijngesneden basilicum
  • 4 fijngesnipperde lente-uitjes
  • 1 kleine fijngesnipperde rode ui
  • 3 el wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • 150 gr wortelen
  • 2 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • 4 kabeljauwhaasjes, elk 150 gr
  • bloem
  • solo, bakken en braden
  • zwarte peper& zeezout uit de molen (pezo)
  1. Schrop de aardappelen schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water, giet af en laat uitdampen.
  2. Meng de olijfolie met wijnazijn en mosterd en breng op smaak met pezo.
  3. Schep dit door de aardappelen samen met de groene kruiden, rode ui en lente-uitjes.
  4. Meng alles goed door elkaar, dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast.
  5. Schraap de wortelen schoon, snij in stukjes en kook samen met de losgeritste tijmnaaldjes in een weinig water gaar. Kruid met pezo en mix tot een gladde puree.
  6. Kruid de kabeljauw met pezo, wentel door de bloem en bak goudbruin en gaar in wat solo.
  7. Serveer de kabeljauw met de gemarineerde aardappelen en werk af met quenelles wortelpuree.
Victor S.