Gemarineerde haringfilet met groentemengeling

1 230 0 5
Aantal personen:
  • 10 st. haringfilet
  • 0,500 kg ui
  • 0,300 kg wortel
  • 1 st. citroen
  • 0,150 l azijn
  • 0,150 l witte wijn
  • 0,150 l water
  • 0,050 l maïsolie
  • 0,050 kg jeneverbes
  • 0,005 kg kruidnagel
  • 0,003 kg peperbolletjes
  • Kruidenboeket
  1. Haringfilets ontzouten (gedurende ongeveer 12 uur in koud licht stromend water spoelen).
  2. Ui in ringen snijden.
  3. Wortelen met een canneleermes inkerven en in plakjes snijden.
  4. De citroen tot op het vruchtvlees schillen en in plakjes snijden.
  5. De haringfilets in een kom schikken afwisselend met groenten, kruidenboeket, kruiden en citroenplakjes.
  6. Witte wijn, azijn en water mengen en over het geheel gieten.
  7. Met olie besprenkelen.
  8. Gedurende minimum 3 dagen, afgedekt met plasticfolie en onder druk (deksel of bord) in de koelkast marineren.
  9. Men kan de gemarineerde haringfilet eventueel op de volgende manier schikken:
  10. - Koude groentemengeling op een koud bord schikken.
  11. - Haringfilets laten uitlekken en op de groentemengeling schikken.
Breggie