gemarineerde gegrilde scampi met en zoete kerrieroomsaus en courgette

21 60 4 5
Aantal personen:
  • 16 scampi's
  • 1 courgette
  • 200 cl room
  • 2 eetlepels kerrie
  • 10 dunne lapjes gerookt spek
  • 1 eetlepel bloem
  • 10cl witte wijn
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • notenolie
  • peper &zout
  • 1 eetlepel suiker
  1. pel de scampi's en marineer deze in olie met look en peterselie rol de helft van de scampi's in een lapje gerookt spek .snij de courget in schijfjes snipper de ajuin fijn en eveneens de look.bak de ajuin samen met de look tot ze glazig zijn doe er de kerriepoeder bij en laat even bakken blussen met de witte wijn voeg de bloem erbij en maak een roux doe er de room bij tot het een fijne saus wordt en mix deze daarna ziften.breng op smaak met peper en zoet.strijk de courgette in met notenolie en gril samen met de scampi's
guydok