Gemarineerde bessen met munt

4 15 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 4 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 1 vanillestokje, in tweeën gesneden, zonder zaadjes
  • 200 ml zoete witte wijn
  • 100 g bosbessen
  • 100 g frambozen
  • 100 g aardbeien, gewassen en in vieren gesneden
  • 4 takjes munt, blaadjes verwijderd en grof gehakt
  • 1 el poedersuiker
  • 4 kleine takjes munt
  1. Verhit het vanillestokje in een kleine pan met de wijn op een zacht vuur, laat 5 minuten sudderen en vervolgens afkoelen.
  2. Meng de bessen en de munt in een kom.
  3. Giet de wijn over de bessen, dek af en plaats minstens 60 minuten in de koelkast. Verwijder tenslotte het vanillestokje.
  4. Verdeel de gemarineerde bessen over 4 bordjes.
  5. Schep op elk bordje een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs op de bessen.
  6. Bestuif alle bordjes met poedersuiker, voeg een klein takje munt toe en serveer.
Carte d'Or
Meer inspiratie

DessertNagerecht