Gemarineerd zeeduivelspiesje op de barbecue

9 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr zeeduivel
  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 2 grote uien
  • 1 citroen
  • 2 klontjes suiker
  • 4 stronkjes witloof
  • 1 rode paprika
  • 2 sjalotjes
  • 5 dl melk
  • scheutje zoete likeur
  • marjolein,bieslook,dragon,dille,p.z,notenolie
  1. Voor de marinade
  2. Meng alle kruiden met de notenolie.
  3. Snij de vis in regelmatige,niet te kleine blokjes en leg in de marinade.Laat enkele uren marineren ,draai de vis regelmatig om.
  4. Kook ondertussen het witloof beetgaar in de melk en de suiker.
  5. Hak de salotjes fijn.Wikkel elk struikje witloof in een plakje gerookte zalm met de sjalot citroensap en enkele druppels likeur in aluminiumpapier(=kleine papillotjes)
  6. Steek de gemarineerde vis afwisselend met stukjes paprika en ui op spiesjes.
  7. Leg ze samen met de papillotjes op de rooster van de barbecue.
  8. Serveer de vis met fijne schijfjes citroen.
sin