Gemarineerd varkensvlees met groene groenten

4 60 4 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden: 250 gr. hamlappen, een stukje gemberwortel, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 2 theelepels honing, 2 theelepels sojasaus, 3 eetlepels sherry, 1 eetlepel citroensap of azijn, 1 kleine steel porei, 1 kleine courgette, 100 gr. peultjes, 2 eetlepels olie, allesbinder of maïzena.
  2. Bereiding: Snijd het vlees in repen van 2 cm breed. Snipper de gemberwortel en de knoflook en roer ze in een schaaltje met de sambal, de honing, de sojasaus, de sherry en het citroensap of de azijn door elkaar. Laat het vlees hierin minstens 1 uur marineren. Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes en de peultjes schuin doormidden.
  3. Verhit de olie in een wok of grote pan en roerbak het vlees met de marinade tot het begint te kleuren. Bak de groenten kort mee, leg een deksel op de pan en laat een paar minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn. Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena. Lekker met rijst, mihoen en kroepoek.
Theoke_1
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst