Gemarineerd varkenskroontje met patatas bravas

69 45 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1 Iberico-varkenskroontje
  • Voor de marinade:
  • enkele el sherry
  • 1 el verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 mespunt harissa
  • Voor de patatas bravas en de saus:
  • 4 aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tijm
  • laurierblad
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • 2 el witte wijnazijn
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 el suiker
  • 1 el Solo
  1. Marineer het varkenskroontje. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat het vlees minstens 3 uur marineren in de koelkast.
  2. Maak de saus: Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en fruit de ui en de knoflook kort. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles 20 minuten zacht sudderen.
  3. Maak de aardappelen: Kook de aardappelen bijna gaar in gezouten water (hangt af van de hardheid van je aardappel) en snijd in lange plakken.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het vlees uit de marinade, verhit een antikleefpan en bak het rondom mooi bruin. Leg het vlees in een ovenschotel en gaar het nog een kwartiertje verder in de oven. Haal het uit de oven en laat 10 minuutjes rusten.
  5. Verhit de grillpan en bak de aardappelen goudbruin. Serveer met de tomatensaus en wat aïoli.
  6. Snijd het varkenskroontje in koteletjes en serveer ze met de patatas bravas en de pittige tomatensaus.
Solo