Gemarineerd Speenvarken

16 40 4 5
Aantal personen:
  • 8 koteletten van speenvarken
  • 2 pijpajuin
  • 3 chalotjes
  • 1 snuifje peper
  • 1 ajuin
  • 1 snuifje koriander (vers: 1 takje)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 scheutje olijfolie
  • 600 gram basmatirijst
  • 1 takje tijm
  • 1 chinese kool
  • 1 wortel
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 rode, gele en groene paprika
  • 1/4 yam
  • 1/2 komkommer
  • 1 bakbanaan
  • 1 okra
  • 2 eetlepels notenolie
  • 150 ml kokosmelk
  1. Vlees:
  2. Marinade maken met ajuin, knoflook, paprikapoeder, pijpajuin, gember , koriander en honing en olijfolie.
  3. Vlees inwrijven met de marinade en een nacht laten staan.
  4. Kolen op de barbecue laten heet worden tot ze wit zijn geworden.
  5. Vlees op leggen en laten kleuren.
  6. Daarna afdekken en zachtjes gaar laten worden .
  7. Rijst met bonen:
  8. Water met rode bonen aan de kook brengen .
  9. Gekookte rijst, 150 ml kokosmelk en stukjes tijm toevoegen.
  10. Warme groentjes:
  11. Yam en zoete aardappel half gaar koken in gezouten kokend water,daarna laten afkoelen , inwrijven met olijfolie, kruiden met peper en zout, in blokjes snijden en verder laten garen op de barbecue.
  12. Slaatje:
  13. Chinese kool, komkommer, geraspte wortel, azijn ,suiker, rode, gele en groene paprikas en een halve pilipili in fijne reepjes snijden.
  14. Kruiden met peper, zout en witte balsamico azijn en laten trekken in de koelkast. Fris serveren.
Maxine_2
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtZomer