Gemakkelijk vegetarisch Italiaans ovenbroodje.

2 20 4 5
Aantal personen:
  • 1 dikke sjalot gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 pakje tomatenblokjes van 250 gram
  • 2 el verse basilicum gesnipperd
  • 2 el gerspte pecirino of parmezaanse kaas
  • 1 zakje geraspte Parrano ( Italiaanse kaas)
  • 1 snufje cayenne peper
  • flink wat gemalen zwarte peper( naar smaak)
  • 1 el olijfolie
  • 1 bruin stokbrood
  • 1 el lichtgeroosterde pijnboom/zonnebloempitjes
  1. Oei,.... wat een lekker broodje !!! De man was meteen enthousiast. ( En ik ook) Dat vraagt naar vaker maken...
  2. Hopla en dan nu de bereidingswijze.
  3. Verwarm de olie in een pan en smoor de gesnipperde sjalot en knoflook zacht.
  4. Kieper er de inhoud van het pakje tomatenblokjes bij en roer even door en laat iets inkoken.
  5. Breng dit prutje op smaak met de gesnipperde basilicum, de snuf cayenne peper, de pecorino/ parmezaan en de peper en laat nog even zachtjes 3 minuutjes pruttelen.
  6. Ondertussen staat je oven al voorverwarmd klaar op 200 graden.
  7. Snij het stokbrood in de lengte door en halveer de beide helften.
  8. Leg een vel bakpapier op je bakplaat en leg er de 4 helften op. Beleg de stukken stokbrood royaal met het prutje en verdeel er de geraspte Parrano over.
  9. Zet 10 minuten in het midden van de oven totdat de kaas gesmolten en het stokbrood knapperig is.
  10. Werk de helften af met licht geroosterde zonnebloem/ pijnboompitjes en wat basilicum en verbaas je over deze eenvoudige Italiaanse heerlijkheid.
Love to Cook