Gele paprikasoep met kruidencrème

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 4 teen knoflook geperst
  • 5 gele paprika's in blokjes
  • 1 liter bouillon van 2 groente bouillonblokken
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el verse kruiden gesnipperd ( basilicum,peterselie,bieslook)
  • 1 ambachtelijk stokbrood
  1. Weinig tijd? Dan is dit is een ideaal vegetarisch heerlijk soepje, dat snel op tafel staat. Ook geschikt als lunch of voorgerecht.
  2. Verhit in een (soep)pan de olijfolie en fruit de uien met 3 tenen knoflook. Bak de paprika’s 5 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.Kook de paprika in 15 minuten zacht.
  3. Hak intussen de kruiden fijn. Meng ze met de laatste teen knoflook door de crème fraîche.
  4. Neem de soep van het vuur en pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de paprikasoep in 4 kommen en schep er een lepel kruidenroom in. Serveer met het stokbrood.
Love to Cook