Gele courgettesoep

7 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 Grote Gele courgette
  • 1 Kleine Ui
  • 3 Blokjes Kippenbouillon
  • 1 Liter Water
  • 1 Takje Tijm
  • 1 Blad Laurier
  • 2 Snuifjes Peper
  • 1 Snuifje Currypoeder
  • 2 Snuifjes Pittige vleeskruiden
  • 1 El Kruidenkaas
  • Bakboter
  1. Schil de ui en de gele courgette.
  2. Snij de ui fijn en de courgette in schijfjes.
  3. Stoof beiden even in bakboter.
  4. Voeg nadien het water met de bouillonblokjes toe.
  5. Laat koken op een zacht vuurtje met tijm en laurier tot de courgette zacht is. Haal de tijm en laurier uit de soep.
  6. Voeg de kruiden toe en roer goed. Kruid naar eigen smaak.
  7. Mix de soep en voeg op het einde de kruidenkaas erbij.
  8. Roer nogmaals goed en versier met snippers bieslook.
  9. Smakelijk
saaraah