Gekruide courgettes op Pakistaanse wijze

286 15 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 75 g yoghurt natuur
  • 1 el Solo
  • 0.5 koffielepel korianderpoeder
  • 3 courgettes
  • 0.5 koffielepel kurkuma
  • 2 kruidnagels
  • zout en peper
  • 1 ui in fijne snippers gesneden
  • 1 snuifje komijn
  • 0.5 koffielepel lookpoeder
  • takjes platte peterselie
  • 4 tomaten
  1. Verhit de Solo in een stoofpan met dikke bodem en bak de ui in 4 minuten bruin.
  2. Voeg de in stukken gesneden courgettes toe.
  3. Breng op smaak met zout en voeg de komijn, de kurkuma, de koriander, peper, het lookpoeder en de kruidnagels toe. Meng goed. Dek af en laat 5 minuten bakken. Voeg de yoghurt toe en laat 3 minuten sudderen.
  4. Pel ontpit en snijd de tomaten in blokjes.
  5. Voeg de blokjes tomaat toe en laat nog 1 minuut sudderen.
  6. Proef en breng indien nodig op smaak met nog wat kruiden. Dien onmiddellijk op.
Solo