Gekonfijte wortelgratin met Parmezaanse kaas

9 90 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • Voor de korst:
  • 90 g Solo
  • 80 g Maïzena® Plus
  • 160 g geraspte Parmezaanse kaas *
  • Voor de vulling:
  • 1.5 kg wortels
  • 1 bosje bieslook
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 30 g Parmezaanse kaas *
  • zout en peper
  • 1 el korianderpoeder *
  • Voor de béchamelsaus:
  • 50 g Solo
  • 2 afgestreken el Maïzena® Plus
  • 2.5 dl melk
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6)
  2. Meng voor de korst de in blokjes gesneden margarine met de Maïzena® Plus en de Parmezaanse kaas. Kneed met de vingertoppen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Zet koel weg.
  3. Was en schraap de wortels. Snijd ze in smalle schijfjes. Meng met de fijngehakte bieslook, de tijmblaadjes, de gehakte ui, de peper en zout en de koriander. Zet apart.
  4. Smelt de margarine in een pan. Los de Maïzena® Plus op in de koude melk en giet in de pan. Laat de béchamelsaus rustig inkoken en blijf daarbij roeren.
  5. Verdeel de wortels over een ingevette gratineerschaal. Giet de béchamelsaus erover en bedek met het kruimeldeeg met Parmezaanse kaas. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak 1 uur en 15 minuten op 180°C (stand 6).
  6. (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij zijn.
Maïzena