gekoelde soep met tomaat, paprika en komkommer

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr rijpe tomaten (ongeveer 4 stuks)
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode paprika
  • 4 stukjes gedroogde tomaat
  • 2 el ketchup
  • 2 el olijfolie
  • ijsblokjes
  • eventueel 20 blaadjes basilicum
  1. Ontvel en ontpit de tomaten. Hak ze in grove stukken. Schil de komkommer en snij in grove stukken.
  2. Schil de paprika met een dunschiller. Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in grote stukken.
  3. Maal de komkommer, tomaat, paprika, gedroogde tomaat, ketchup fijn in de blender. Kruid bij met peper en zout en voeg eventueel de basilicumblaadjes toe.
  4. Voeg ijsblokjes toe en blijf malen tot je een vloeibare soep krijgt.
  5. Zeef de soep en kruid indien nodig bij.
  6. Bewaar de soep in de koelkast.
NelekeP