Gekerfde appeltaart

6 50 0 5
Aantal personen:
  • 3 st eieren
  • 220 gr bloem
  • 110 gr boter
  • 1 st eierdooier
  • 1 snuifje zout
  • 1 kg appels
  • 2 el citroensap
  • 100 gr suiker
  • 1/8 l room
  • 1 st geraspte schil v onbehandelde citroen
  1. Zeef de bloem op het werkvlak. Maak in het midden een kuiltje en snij er de boter in blokjes in. Voeg de eidooier toe en een snuifje zout. Kneed van binnen naar buiten tot een wat korrelig deeg. Vorm een bal en laat 30 minuten rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 190° C. Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette bakvorm mee.
  3. Klop de eieren samen met de room, de citroenschil en de suiker luchtig op.
  4. Schil de appels, snij ze doormidden en verwijder het klokhuis. Kerf de bolle kant meerder keren in, maar snij ze niet helemaal door. Schik ze op hun snijkant op het deeg. Schenk er het eimengsel over.
  5. Zet de taart 30 minuten in de oven. Laat ze wat afkoelen in de oven en neem ze er lauwwarm uit. Bestuif ze met poedersuiker en serveer meteen.
Chris Vervoort