Gekarameliseerde kalkoenblokjes met cashew, paprika en veldsla

0 42 5 5
Aantal personen:
  • 350 gram kakoenblokjes
  • 1 eetlepel ketjap of sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/4 rode ui, gesnipperd
  • 1 zoete aardappel
  • 20 gram parmezaanse kaas
  • zwarte peper
  • 1 zoete puntpaprika, in reepjes
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 1 eetlepel acaciahoning
  • veldlsla
  1. Leg de kalkoenblokjes in een diep bord, voeg de ketjap (of sojasaus), de olijfolie, de knoflook en de ui toe en laat even marineren.
  2. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes. Besprenkel met olijfolie en me,g goed. Leg ze naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en rasp de kaas erover. Gaar 10 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Waarvan de laatste 2 minuten op grillstand. Lat op dat ze niet aanbakken.
  3. Bak ondertussen de kalkoenblokjes aan in olijfolie, kruid met zwarte peper en voeg de paprika toe. Laat een 5-tal minuten bakken. Voeg de cashewnoten en de honing toe en bak nog een 2-tal minuten mee.
  4. Serveer met een salade naar keuze.
So-Phie