Gekarameliseerde flensjes met sinaasappelsaus (Crêpes Suzette)

7 35 3 5
Aantal personen:
  • Flensjesbeslag:
  • 125 g bloem
  • 2 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 1/4 l melk
  • olie
  • Sinaasappelsaus:
  • 4 dl sinaasappelsap
  • 100 g suiker
  • 60 g boter
  • Garnituur:
  • sinaasappelschijfjes
  • muntblaadjes
  • bloemsuiker
  • Grand Marnier
  • roomijs
  1. Flensjesbeslag bereiden en flensjes bakken.
  2. Sinaasappelsaus bereiden:
  3. Boter smelten en suiker toevoegen.
  4. Van het vuur het sinaasappelsap toevoegen.
  5. De zestes van een sinaasappel toevoegen en het geheel enkele minuten laten koken.
  6. De saus doorzeven.
  7. De flensjes in vier vouwen, opwarmen in de saus en flamberen met Grand Marnier.
  8. De flensjes op een bord schikken.
  9. Elk flensje opvullen met een bolletje ijs.
  10. Overgieten met de warme sinaasappelsaus.
  11. Garneren met partjes sinaasappel, muntblaadjes en poedersuiker.
  12. Eet smakelijk.
Roland2303